luni, 3 august 2020

Trebuie sau nu evitata combinatia dintre alcool si antiobiotice?

Consumul de alcool cu antibiotice nu este chiar cea mai buna combinatie. Medicii dau avertismente cu privire la aceasta combinatie in sensul in care nu produc un efect benefic asupra organismului, ci pot cauza chiar efecte adverse.

Alcoolul face parte din categoria de produse care nu ajuta in procesul de vindecare, ba dimpotriva. Pe langa faptul ca alcoolul poate diminua efectul medicamentelor, el poate fi raspunzator pentru reducerea capacitatii de functionare a ficatului si tot el este cel care perturba orarul de somn.

In plus, unele medicamente pot afecta mucoasa stomacului si atunci se produc rani, iar alcoolul nu face decat sa inrautateasca aceste rani de la nivelul stomacului.

In afara de antibiotice, alcoolul nu se consuma nici atunci cand luam antidepresive. Atat medicamentele, cat si alcoolul incetinesc sistemul nervos, ceea ce va duce la o memorie mai slaba si la o gandire mai incetinita.

Combinatia de alcool cu antibiotice nu este recomandata nici pentru ca antibioticele ajung in ficat, acesta fiind organul care duce la descompunerea in substante folositoare pentru a lupta cu infectia. In plus, alcoolul se absoarbe tot in ficat. In acest mod, ficatul oboseste si este suprasolicitat. Pe de alta parte, ficatul poate sa proceseze inainte alcoolul si ulterior antibioticul si asta poate duce la o concentratie mai mare in ziua urmatoare.

In principiu, toate persoanele care urmeaza un tratament medicamentos pe baza de antibiotice trebuie sa evite sa consume alcool pe tot parcursul tratamentului, deoarece alcoolul duce la inactivarea antibioticelor. Tot alcoolul daca este consumat cu anumite antibiotice poate duce la inrosirea pielii, iar pacientul poate sa ajunga sa resimta o stare deteriorata a intregului corp.

In concluzie, pe perioada tratamentului cu antibiotice trebuie sa evitam sa consumam alcool. Combinatia intre cele doua suprasolicita ficatului.Pe piata exista anumite antibiotice care nu isi fac efectul daca sunt combinate cu alcoolul, iar altele produc compusi toxici in organism.

Totodata, alcoolul poate sa mareasca rezistenta la medicamente a unor microorganisme, astfel ca tratamentul infectiei va fi intarziat.

Cu privire la consumul de alcool dupa antibiotice trebuie sa asteptam o perioada pana cand putem incepe din nou sa consumam alcool. Cert este faptul ca nu putem bea alcool in timpul tratamentului.

Numarul de zile pe care trebuie sa le asteptam inainte de a reincepe sa consumam alcool variaza in functie de tipul de antibiotic pe care l-am utilizat.

Toate acestea sunt sustinute si de DoctorMit. Totodata poti afla mai multe despre efectele consumului de alcool cu antibiotice, cat si despre consumul de alcool dupa antibiotice accesand www.doctormit.ro, unde, Bogdan Ivanescu va poate oferi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a lua cele mai bune decizii referitoare la starea dumneavoastra de sanatate.

Alte informatii legate de subiect puteti descoperi in urmatorul videoclip DoctorMIT:



 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu