marți, 7 decembrie 2021

Pericolul ploșnițelor - Cum le ținem departe?

Ploșnițele pot avea consecințe grave asupra sănătății și calității vieții oamenilor. Prin urmare, este esențial să știi cum să le recunoști pentru a acționa rapid pentru a preveni și a controla eficient infestările de ploșnițe.

Cum recunoașteți ploșnițele și ouăle lor?

      Sunt vizibile cu ochiul liber.

      Ploșnițele adulte sunt de obicei maro. Când sunt pline de sânge, culoarea lor variază de la roșu la maro închis.

      Au formă ovală și cam de dimensiunea unei semințe de măr

      Ele nu sar și nu zboară.

      Se mișcă cu viteza unei furnici.

      Au o durată de viață de 5 până la 6 luni. Cu toate acestea, pot trăi mai mult de un an fără să se hrănească atunci când intră într-o stare de repaus.

La începutul unei infestări, ploșnițele tind să se ascundă lângă locul în care se hrănesc. Se ascund pe saltea și somier, lângă persoana pe care urmează să o muște în timpul somnului. De îndată ce infestarea devine mai severă, ploșnițele se pot dispersa și se pot ascunde, apoi se pot muta în celelalte camere.

Modurile în care se răspândesc ploșnițele

Cu cât infestarea este mai mare, cu atât mai multe ploșnițe se mută în alte camere din casă. Ele pot ajunge oriunde, chiar și în cele mai curate case și hoteluri. Pot călători în locuri inaccesibile și foarte înguste.

Ploșnitele pot fi răspândite prin:

      prin contactul strâns cu obiectele de zi cu zi infestate, cum ar fi îmbrăcăminte, saltele, canapele etc.;

      la transportul obiectelor infestate, mai ales la mutare;

      prin pereți, tavane și podele, furișându-se prin țevi, conducte, cabluri electrice sau alte deschideri;

      prin cearșafuri, haine sau orice alt material textil adus în spălătorii;

      prin articole uzate infestate achiziționate de la piețele de vechituri, magazine second-hand, magazine de mobilă folosită;

      în timpul călătoriei, în bagaje, saci, îmbrăcăminte sau saci de dormit infestate;


La DDD Expert poți solicita servicii de dezinsecție ploșnite, pentru a scăpa de acești dăunători care îți fac viața dificilă în propria casă. Acestea nu doar că sunt foarte neplăcute la vedere, însă în contact cu pielea au efecte devastatoare, fiind necesară chiar prezentarea la un medic specialist, întrucât sunt purtătoare de microbi. Ca metode de prevenire, înainte de a apela la servicii de dezinsecție ploșnite, se recomandă să evitați să aduceți acasă obiecte uzate care sunt în stare proastă, cum ar fi saltele, arcuri, mobilier din lemn sau tapițat. Ploșnițele de ar putea infesta aceste articole.

Dacă totuși decideți să luați acasă unul dintre aceste articole folosite, inspectați-l cu atenție. Tratați-l cu abur fierbinte, urmând  instrucțiunile pentru tratamentul fără uscător sau mașină de spălat. În cazul în care o astfel de problemă devine de nerezolvat, atunci trebuie să apelați la o firmă care vă poate oferi procese de dezinfecție ploșnițe, iar DDD Expert se pricepe cel mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu