duminică, 12 decembrie 2021

Cum vă avantajează afacerea certificatul OHSAS 18001?

Dacă vă întrebați în ce măsură cheltuielile pentru certificarea OHSAS 18001 au vreun beneficiu, acest acest articol este pentru dumneavoastră, pentru că dacă acesta este cazul companiei dumneavoastră, ați putea convinge managementul superior că implementarea unui OHSAS 18001 ar avea numeroase beneficii.

Beneficiile unui OH&SMS

Când încercați să convingeți managementul că un certificat OHSAS 18001 merită, este adesea indicat să discutați aceste lucruri în termeni financiari, dar este adesea dificil. Prin urmare, va fi mai bine dacă puteți sublinia beneficiile sistemului de management și modul în care acestea sunt aplicabile companiei.

Astfel, iată care sunt câteva dintre beneficiile OHSAS 18001 pe care merită să le menționați:

1. Îmbunătățirea imaginii companiei. Deși este posibil ca unele contracte ale să nu includă o cerință pentru un OHSAS 18001, clienții sunt adesea încântați când știu că un furnizor are un control excelent asupra problemelor de sănătate și siguranță la locul lor de muncă. Pentru un client, acest lucru ar putea indica un risc mult mai mic de întârzieri în primirea produselor sau serviciilor din cauza accidentelor care pot opri producția. În unele jurisdicții, amenzile legale pot fi de fapt reduse dacă compania poate dovedi că are un OHSAS 18001 valabil, deoarece acest lucru indică îngrijorarea atât pentru prevenirea vătămărilor, cât și pentru nerespectarea legii.

2. Menține conformitatea. Este evident că ați putea îndeplini toate cerințele legale pe care le cunoașteți pentru sănătatea și securitatea în muncă, dar cum puteți fi sigur că le-ați identificat pe toate? Un avantaj principal pe care compania dumneavoastră îl va obține în urma implementării unui sistem de management al sănătății și securității în muncă bazat pe OHSAS 18001 este că vă va oferi cadre care pot fi utilizate pentru a identifica, monitoriza și respecta toate cerințele legale, de reglementare și contractuale diverse. care sunt aplicabile companiei.  Sistemul este acolo pentru a vă ajuta să vă mențineți conformitatea. Acest lucru nu numai că va ajuta compania să prevină eventualele accidente ale angajaților, ci și să elimine amenzile costisitoare de nerespectare.

3. Îmbunătățirea conduitei. Una dintre părțile integrante ale OHSAS 18001 este îmbunătățirea continuă și aceasta ar putea fi folosită pentru a vă ajuta organizația în îmbunătățirea conduitei organizaționale. Dacă vă implicați angajații în îmbunătățirea conduitei, veți realiza economii nu numai în ceea ce privește sănătatea și securitatea, ci și resursele și timpul necesar pentru a face munca efectivă.

4. Sănătate și siguranță mai bună pentru lucrători

În cele din urmă, scopul este acela că doriți să implementați un standard OHSAS 18001 pentru a îmbunătăți sănătatea și siguranța angajaților dumneavoastră.

Dincolo de acest concept simplu, este bine să subliniem că sunt și alte beneficii care nu numai că vor aduce beneficii angajaților tăi, dar vor îmbunătăți și profitabilitatea companiei tale concentrându-se pe avantaje pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu