miercuri, 23 august 2017

Malta, o insula micuta dar plina de istorie

Pentru o insula de dimensiuni modeste, Malta ascunde comori fascinante, de la situri arheologice impresionante, plaje frumoase si peisaje deosebite, astfel ca de secole intregi sunt atrasi turistii. Insa in ziua de azi totul este mult mai comod intrucat oricine poate alege bilete avion Malta cu zbor direct din Bucuresti, iar in doar cateva ore se ajunge direct in paradis, fie ca turistii doresc sa se relaxeze la mare, fie sa exploreze insula.

Mdina


Acest oras antic a fost fortificat si locuit pentru prima data de catre fenicieni in jurul anului 700 i.H. iar multe alte fortarete au fost adaugate de catre conducatorii arabi, insa deja pe la mijlocul anilor 1500 puterea orasului scadea considerabil, iar ceea ce era candva capitala Maltei a devenit un oras fantoma. Astazi cele mai multe palate ce apartineau vechilor aristrocrati sunt restaurate, iar turistii par ca aduc viata zonei, insa aici se gasesc doar putin peste 300 de locuitori.

Catedrala Sf. Ioan



Catedrala a fost ridicata in anul 1572, se regaseste in catedrala in capitala Velletta si se remarca prin faptul ca reprezinta un bun exemplu al arhitecturii baroce. Exteriorul sau poate fi asemanat cu o fortareata, insa interiorul este cel care impresioneaza, fiind frumos decorat si ornat, insa adaposteste si nenumarate opere de arta, cea mai importanta pictura fiind a lui Caravaggio, Decapitarea Sf. Ioan Botezatorul.

Templele Hagar Qim si Mnajdra




Acestea se regasesc in zona de sud a coastei, cocotate pe varful unui deal de unde se vegheaza insulita Filfla. Templele dateaza din perioada 3600 i.H. iar Hagar Qim presupune o serie de camere ovale conectate intre ele, in timp ce Mnajdra, aflat la 700 de metri distanta pare o structura ceva mai complexa. In interior se regasesc trei temple, astfel ca pasionatii de istorie cu siguranta nu vor fi dezamagiti, motiv pentru care nu trebuie ratate cele mai bune oferte la bilete avion Malta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu