joi, 2 martie 2017

Service-ul centralelor termice trebuie efectuat de specialisti

Centralele termice au rolul de a ne face viata mai usoara si de a aduce mai mult confort, in special in cursul iernii, cand nu trebuie sa ramanem la mana autoritatilor pentru a ne bucura de caldura. Cu toate ca suntem nevoiti sa achitem in jur de 10.000 de lei, pentru achizitionare, instalare si punere in functiune, cu toate actele necesare, cei din mediul urban au ales sa faca acest sacrificiu, de pe urma caruia vor avea de castigat in decurs de cativa ani, timp in care investitia este amortizata. In schimb, la fel ca oricare alt dispozitiv, daca acesta nu este intretinut in mod corespunzator, atunci pot aparea si defecte, mai mult sau mai putin complexe.

Probleme comune


Exista probleme mai comune, care, de regula, sunt intalnite la toti producatorii de centrale termice, astfel ca oricand poate exista riscul ca aceasta sa nu mai incalzeasca caloriferele sau apa, caz in care ar trebui sa se apeleze la un service avarii centrale termice. De asemenea, de multe ori nu se mai incalzesc calorifele, motiv pentru care, centrala ar trebui spalata chimic, pentru eliminarea tuturor crustelor formate, insa nu trebuie omisa nici aerisirea caloriferelor. Termostatul poate prezenta si el probleme, deoarece daca nu mai este la fel de eficient ca in prima zi, atunci si centrala incepe sa functioneze prost, motiv pentru care este nevoie de inlocuirea acestuia. Presiunea scazuta este o alta problema care ne poate da batai de cap, iar de cele mai multe ori este cauzata de supape sau garnituri ce se uzeaza in timp si ar trebui inlocuite.

Doar specialisti

Este important sa fie luate cele mai bune masuri in cel mai scurt timp, adica sa apelam la un service avarii centrale termice si sa nu incercam sa remediem problemele pe cont propriu, deoarece riscam ca situatia sa se agraveze.